Кількість
|
Вартість
|
||
|
Мікрозелень (мікрогрін) кервелю – цінна запашна рослина, яку вирощують як для кулінарних, так і для лікувальних цілей. Ніжна зелень має м'який, тонкий смак петрушки і лакриці.
Її часто використовують у соусах, салатах, стравах з птиці, риби та м'яса, у бульйонах, додаючи до вже готової страви.
Молоді пагони кервелю багаті калієм, фосфором, вітаміном А та кальцієм, а насіння – ефірними оліями.
Вони – джерело білка, вітаміну С, а також рутину, глікозидів, мінеральних солей, аскорбінової кислоти. Мікрозелень покращує метаболізм, має сечогінні, відхаркувальні та загальнозміцнюючі властивості.
Також вона знижує тиск. Свіжий сік кервеля використовується при лікуванні шкірних захворювань і загоєнні ран.